Bewegen onder leiding van een fysiotherapeut

Speciaal voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten of osteoporose

Regelmatig bewegen kan de levenskwaliteit van mensen met diabetes, hart- en vaatziekten en osteoporose sterk verhogen. Wel is het zaak om de training op een professionele manier en met de juiste begeleiding aan te pakken. Wij organiseren beweegprogramma’s voor verschillende aandoeningen.

Diabetes

Mensen met diabetes type 2 die hun gezondheid willen verbeteren of mensen die het risico op dit type diabetes willen verlagen, kunnen dit beweegprogramma volgen. Onder leiding van een fysiotherapeut gaat u gericht aan de slag. Gedurende elf weken krijgt u twee keer per week groepsgewijze training.

COPD

Beweging is het beste medicijn als u COPD heeft. Een betere conditie zorgt ervoor dat u makkelijker activiteiten onderneemt. Wij organiseren een beweegprogramma voor COPD-patiënten. Hier komen onder andere ademhalingsinstructies en conditie- en krachttraining aan bod.

Hart- en vaatziekten

Bewegen is de manier om hart- en vaatziekten te voorkomen en de conditie weer op te bouwen na hartproblemen. Wij bieden een speciaal beweegprogramma. Dit is bij uitstek geschikt als u bijvoorbeeld een bypassoperatie, dotteringreep, PCI of hartklepoperatie heeft ondergaan en moeite heeft een actieve levensstijl aan te nemen.

Osteoporose

Osteoporose (beter bekend als botontkalking) betekent letterlijk ‘poreus bot’. Het is een veelvoorkomende aandoening. Alleen al in Nederland hebben ruim 800.000 mensen – met name ouderen – osteoporose. Juist bij deze aandoening is blijven bewegen essentieel. Het beweegprogramma Osteoporose richt zich op verbetering van uw uithoudingsvermogen, spierkracht, mobiliteit, coördinatie/balans en reactiesnelheid.

Hoe maakt u een afspraak?

Een afspraak met de fysiotherapeut kan na een verwijzing van uw arts/specialist of direct (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Bel met 030 – 6000202 of kom langs op de tweede verdieping van de Componist.