Nieuw bij het Paramedisch Centrum; Dry Needling!

Nieuw bij het Paramedisch Centrum; Dry Needling!

Dry Needling is een techniek binnen de fysiotherapie. De fysiotherapeut brengt op gerichte plekken in de pijnlijke spier naalden aan. Hierdoor ontspannen de spieren snel, maar ook langdurig. Dry Needling werkt op specifieke punten in de spier, de zogenaamde ’triggerpoints’. Een triggerpoint is een (druk)pijnlijke plek in de spier, die lokaal maar soms ook op grotere afstand pijn kunnen veroorzaken. Via het gericht aanprikken van deze punten worden deze triggerpoints geholpen om weer te ontspannen.

Het inbrengen van het naaldje voelt u (bijna) niet. Als het juiste punt wordt aangeprikt voelt u de spier even verkrampen en vervolgens weer ontspannen. Vaak voelt het behandelde gedeelte in eerste instantie wat stijf of vermoeid aan, maar dat is meestal van korte duur. U krijgt van de fysiotherapeut gerichte adviezen en oefeningen om het behaalde resultaat te behouden of verder uit te breiden.

Dry Needling werkt vooral bij:

  • stijve spieren en gewrichten
  • klachten van nek, schouder en arm
  • klachten van de (lage) rug, heup bil- en beenspieren

Dry Needling valt onder de reguliere fysiotherapeutische behandeling. De kosten worden (mits u aanvullend bent verzekerd) dan ook door de verzekering vergoed. Collega Jelmer Bekker heeft de cursus voor het geven van Dry Needling behandelingen gevolgd. Wilt u weten of Dry Needling u kan helpen bij uw klachten? Neem dan contact op via 030-6000202 of stuur een mail naar info@paramedischcentrum.nl

Terug

Hoe maakt u een afspraak?

Een afspraak met de fysiotherapeut kan na een verwijzing van uw arts/specialist of direct (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Bel met 030 – 6000202 of maak online een afspraak.