Wat doet de kinderoefentherapeut?

‘Mijn kind is onhandig’, ‘Mijn kind kan niet goed meekomen met de gymles’ of ‘Schrijven kost mijn kind veel moeite’. Herkenbaar? Dan is kinderoefentherapie mogelijk de oplossing voor uw kind.

Wat is kinderoefentherapie precies?
Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie Cesar en Mensendieck. Een kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische problemen als deze een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen die struikelen over hun eigen benen, niet goed kunnen rennen, knutselen of fietsen, of moeite hebben met leren zwemmen. Andere kinderen hebben moeite hebben met schrijven: hun handschrift is onleesbaar of ze hebben pijn in hun hand tijdens het schrijven. Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, maar een kind met een motorische ontwikkelingsachterstand heeft extra zorg en aandacht nodig.

Spelenderwijs
Kinderoefentherapie is altijd spelenderwijs, bijvoorbeeld met behulp van een trampoline, taalfiguurtjes of touwtjespringen. Dit vergroot ook het plezier in bewegen van kinderen. Onze therapeuten gaan daarbij uit van het doel van het kind, bijvoorbeeld weer kunnen meedoen met de klas of in touwen kunnen klimmen. Het kind uitdagen, motiveren en meer zelfvertrouwen geven staan hierbij centraal.

Op school of in onze praktijk
Uw kind kan bij ons kinderoefentherapie volgen op een aantal basisscholen in IJsselstein en Benschop, en in onze praktijk. Na een motorisch onderzoek stelt een van onze gespecialiseerde kinderoefentherapeuten, Angelique Stoop en Tess Weenink, een behandeldoel en -plan op, gericht op de hulpvraag van het kind en/of de ouders.

Goed om te weten: de eerste 18 behandelingen kinderoefentherapie worden vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Daarna is het afhankelijk van hoe u verzekerd bent.

Bel 030 – 600 02 02 voor een afspraak of stuur een e-mail.

Terug

Hoe maakt u een afspraak?

Een afspraak met de fysiotherapeut kan na een verwijzing van uw arts/specialist of direct (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Bel met 030 – 6000202 of maak online een afspraak.