COPD

COPD is een vervelende aandoening waardoor u wordt beperkt in uw beweging en zelfstandigheid door benauwdheid (bij inspanning). Fysiotherapie richt zich op verbetering van deze situatie door middel van fysieke training, ademhalingsoefeningen en oefeningen om eventueel slijm gemakkelijker op te hoesten.

Beter worden gaat helaas niet als u COPD heeft, maar met een gezond beweegpatroon kan u gemiddeld maar liefst 7 jaar langer leven opleveren. Daarbovenop is de kwaliteit van leven ook een heel stuk beter. Kortom, bewegen bij COPD is essentieel. Uw fysiotherapeut maakt voor u een behandelplan op maat om u zo goed mogelijk te helpen dit realiseren.
Het Paramedisch Centrum is aangesloten bij het COPD netwerk, en werkt zodoende nauw samen met huisartsen, longartsen, diëtisten, longverpleegkundigen en de praktijkondersteuner.

Hoe maakt u een afspraak?

Een afspraak met de fysiotherapeut kan na een verwijzing van uw arts/specialist of direct (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Bel met 030 – 6000202 of maak online een afspraak.