Echografie

Met echografie kunnen we door de huid heen kijken naar de plaats van de klacht. Op het beeld dat door echografie wordt verkregen zijn eventuele verschillen te zien met hoe het normaal hoort te zijn. Het is mogelijk om schade aan pezen, banden en spieren te zien. Het is mogelijk om ontstekingen te zien van pezen, gewrichten en slijmbeurzen. Ook zijn verkalkingen in pezen goed te zien.
De toestand van een gewricht is te beoordelen aan de buitenzijde van het gewricht.

Er zijn nog vele andere zaken te zien, die normaal onzichtbaar blijven.

De therapeut kan, doordat hij beter weet wat er speelt, een betere diagnose stellen en ook een beter behandelplan maken. Hierdoor kan de herstelduur worden verkort, of kan er een betere verwachting worden gegeven.
Met echografie is ook de voortgang van herstel zichtbaar te maken.

Het kan ook zijn dat de fysiotherapeut zegt dat hij de gevonden klachten niet kan behandelen en dat er eventueel een doorverwijzing volgt.

De echo is een (aanvullend) onderzoeksmiddel en geen behandeling op zich.

Wanneer een echo?
Uw fysiotherapeut maakt op basis van een vraaggesprek en onderzoek de afweging of een echo aanvullende informatie op kan leveren.
Binnen onze praktijk zijn collega’s Sybolt Engelsma en Willem van der Schaaf opgeleid tot (musculoskeletale) echografist.

Wilt u meer informatie over echografie? Neem dan contact op met het Paramedisch Centrum via 030-6000202 of stuur een e-mail naar info@paramedischcentrum.nl

(het gebruikte echobeeld komt van de website ultrasoundcases.info)

Hoe maakt u een afspraak?

Een afspraak met de fysiotherapeut kan na een verwijzing van uw arts/specialist of direct (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Bel met 030 – 6000202 of kom langs op de tweede verdieping van de Componist.