Shockwave

Nadat echografie in het Paramedisch Centrum zijn intrede heeft gemaakt, was het logische gevolg daarop dat shockwavetherapie zijn intrede zou maken. Dat is nu gebeurd. Vanaf nu kunt u voor shockwavetherapie terecht bij het Paramedisch Centrum Nieuwegein.

Met echografie is het mogelijk verschillende aandoeningen aan pezen, banden, spieren, slijmbeurzen en andere structuren in beeld te brengen.
Met shockwave is het mogelijk om gericht te behandelen op de gevonden afwijkingen in bovengenoemde structuren.

Shockwave kan een toevoeging zijn op de normale therapie die u krijgt. Bij shockwave wordt er een schokgolf door de huid naar het onderliggende weefsel gestuurd.
Bij langdurig bestaande pees-/ of bandirritatie wordt door de schokgolf een herstelproces op gang gebracht waardoor het lichaam zelf de klacht weer gaat oplossen. De behandeling met shockwave vindt altijd plaats met gerichte oefentherapie voor versterking en verbetering van de sterkte van de aangedane structuur.

Verkalkingen in pezen die vaak voorkomen zijn ook goed te behandelen met shockwave. Normaal lost het lichaam verkalkingen zelf op, maar soms gaat dit mis. Shockwave helpt het lichaam weer op gang om het probleem weer op te lossen.

Het is ook mogelijk om triggerpoints en andere spierproblemen te behandelen.

Een opsomming van verschillende klachten die goed met shockwave behandeld kunnen worden zijn:

Hielklachten, zoals hielspoor, fatpad problemen, fasciitis plantaris.
Achillespeesklachten, zoals achillodynie, verkalkingen, aanhechtingsproblemen.
Kniepees problemen
Aanhechtingsproblemen rond de heup
Schouderklachten, zoals tendinose, tendinitis en verkalkingen
Elleboogklachten, zoals tennisarm, golfersarm, spier/pees aanhechtingsproblemen
Pols en hand klachten

Een behandeling met shockwave bestaat meestal uit 4 tot 10 sessies, afhankelijk van de duur van de klacht. Daarbij is het zo dat het lichaam wordt geprikkeld om zelf het probleem weer op te lossen, wat natuurlijk wat geduld vergt.

Fysiotherapeuten Willem van der Schaaf en Sybolt Engelsma zijn gespecialiseerd in het toepassen van echografie en shockwave.

Voor een afspraak kunt u bellen met 030-6000202 of mailen naar info@paramedischcentrum.nl

Hoe maakt u een afspraak?

Een afspraak met de fysiotherapeut kan na een verwijzing van uw arts/specialist of direct (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Bel met 030 – 6000202 of kom langs op de tweede verdieping van de Componist.