Wat zijn de voordelen van (meer) bewegen?

U heeft inmiddels ongetwijfeld al heel wat persconferenties over de pandemie gezien de voorbije maanden. Misschien is het u opgevallen, dat sport en bewegen vaak een bijzondere rol innam. Maar waarom blijven onze politici ons aanmoedigen om vooral in beweging te blijven?

Sport en beweging heeft een belangrijk effect op ons afweersysteem. Eén enkele keer inspannen en bewegen geeft al een toename van afweercellen in het bloed. Dat maakt de afweer sterker. Het effect van één enkele keer inspannen is echter maar van korte duur. Maar wanneer u zich regelmatig inspant, dan is er een opbouwend effect, dat uw afweer veel langer en sterker helpt. Dus voor de echte impact hebben we regelmatigheid nodig. Maar welke dosis van dit medicijn “bewegen” hebben we dan nodig? Te intensief trainen bereikt namelijk het omgekeerde effect. Als fysiotherapeut kunnen wij op basis van uw situatie een persoonlijk plan maken.

Niet alleen voor het afweersysteem is bewegen gunstig, maar ook nog voor:

– een gezond lichaamsgewicht
– een goede bloeddruk
– goed voor je hersenen
– voldoende kracht en balans
– blijheid
– pijn verlichting
– goed slaapritme
– en nog veel meer!

Het is net Tell Sell! U krijgt er meer en meer bij, allemaal door dat ene ding! Regelmatig gematigd intensief inspannen.
Het team van PCN kan u verder begeleiden bij verantwoord in beweging komen. Heeft u fysieke klachten die een belemmering zijn om regelmatig te sporten of bewegen? We staan klaar voor u.

Terug

Hoe maakt u een afspraak?

Een afspraak met de fysiotherapeut kan na een verwijzing van uw arts/specialist of direct (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Bel met 030 – 6000202 of maak online een afspraak.